Στέφανος Δεμένεγας

Ο Στέφανος Δεμένεγας είναι Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος, συνεργάτης στην εταιρεία ScienTra Consulting Engineers. Είναι κάτοχος του διπλώματος Πολιτικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Μέσα από τις σπουδές του, έχει αναπτύξει βαθιά γνώση και εξειδίκευση στον τομέα των μεταφορών και της συγκοινωνιακής τεχνικής, εστιάζοντας σε καινοτόμες μεθόδους βελτιστοποίησης κυκλοφοριακών ροών και στην ανάπτυξη βιώσιμων μεταφορικών συστημάτων.

Παράλληλα συμμετέχει σε 2 ερευνητικά προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το έργο “GREENMO – Promoting Green and Inclusive Mobility Hubs” και το έργο «SMAPE  – Shared Mobility Action Programmes Exchange» ενώ έχει πραγματοποιήσει και μια δημοσίευση σε επιστημονικό συνέδριο.

Διαθέτει εμπειρία στη χρήση λογισμικών CAD και GIS, που του επιτρέπει να εφαρμόζει σύγχρονες τεχνολογίες στην ανάλυση και σχεδίαση υποδομών. Η ειδίκευσή του περιλαμβάνει μελέτες σχετικά με την εξέλιξη των υποδομών μεταφορών και στάθμευσης και τη χρήση τεχνολογιών που αναβαθμίζουν την κυκλοφορία και την ασφάλεια στους δρόμους.